Jag Blir..... GAMMAL!!!! :)

Ja imån fyller ja år............... Åh fan ta er som glömmer de... Haha skoja ju bara ;) Ja glömmer ju alla andras dagar så ;) 25 faktiskt, kanske borde börja bete mej därefter då oxå Hmm va trist... Men äntligen en ålder ja kommer ihåg iaf, hoppas ja**Ler**

Har nog aldrig tyckt de vart så kul att fylla år som just denna gången Hihi, vet inte ens varför ;) Jo de är nog kanske för att så många ska nana över hos oss nästa helg, huset fullt Wiiie... Inte lätt att få så många samlade på samma dag annars, inte när många bor långt bort, så de blir ju himla kul.. Sen blir ja nog bara meeeer å mer paket galen för varje år som går, borde inte de snart trappas ner haha??

Imån kommer släkten på mitt kalas iaf ;) De blir kuligt! Och jobbigt för då måste man städa ännu mer än vanligt haha.. Å fixa fram grejer man ska bjuda på mm, de är ju lite masigt ibland ;) Men kul ändå!! Cowboy-tema är de på min fest nästa helg, vadå HETT!!! =) =) =) Skulle banne mej haft en sån där tjur man kunde flänga omkring på oxå, de hade vart nåt haha!! Kostar la skjortan att fixa en sån haha.. Så de får va.. Ja kan nog fixa nån som kan va tjur så ska vi se om nån vågar ge sej upp på den "tjuren" haha.. Nä gud nu börjar ja bli riktigt tråkig.......... Måste va åldern!!! *S*

Lite gamla sommarkort kommer nu, ha de gött tills jag kommer tebax hit ;)










Veterinärer & annat...

Oj vad jag bloggar på bra ;) **NOT** Alla kort i detta inlägget är mobilkort(sämre kvalite) förutom de sista kortet.. Hmm nu ska ja börja med att säga att snacka om att ja aldrig innan vart hos veterinären såhär mycke me hundarna innan, verkar va nån slags otur över oss nu asså.. Började me vaccination på dom alla, därefter blev Donna biten av en huggorm, sen va de tillbaks till veterinären för att ta blodprov & se så alla organ va som dom skulle..



En söt T-shirt ;)

Sen var de Tingen som blev halt i påsk, in på veterinären med henne som fick medicin som inte hjälpte ett dugg.. Tillbaks in en vecka senare för ny undersökning & så blev de antibiotika och annan medicin för att dom trodde hon fått infektion i skelettet, hon har inte haltat alls sen hon börjat med antibiotikan men så häromdan så va klon helt plötsligt nästan helt av, in till veterinären igen där dom tog bort hennes klo och har konstaterat att det antagligen vart den som orsakat allting... Bara att dom inte sett de.. & de kan inte ha vart lätt å se eftersom även ja kollat hennes klor & jag trodde ju de berodde på den klon från början, att ja kunde ha så rätt... Synd som tusan bara för hade dom bara tagit bort den från början hade de inte behövt bli såhär långdraget.. Nu går hon med bandage & på mer medicin å mera vila.. Så efter detta hoppas vi att detta är över! Men oj så ont hon hade igår, pep hela tiden efter veterinären & ja tyckte såå synd om henne.. Dom sa att hon kommer ha ont nu i början..



Tingen helt väck hos veterinären, precis vaknat upp..


En positiv sak är iaf att hon slipper ta bort sin knöl, dom tog nytt prov på gen igen & det är bara fettceller vilket massvis hundar får i den åldern & dom är inte farliga sa dom nu så då får vi tro på de.. Sen va de in på röntgen med Lilo, med ett positivt resultat som tur va!! Sen va de vaccination på Nikki & nu på Tisdag är Tindra inbokad hos veterinären för att kolla upp om hon har nedsatt sköldkörtelfunktion..



Hihi...

De här med Tindra asså.. De gör mej galen!! För de känns verkligen som de är nåt me henne.. De har de gjort länge & vi va påväg att kolla de för nåt år sen men veterinären tyckte de va onödigt så vi avstod men nu måste ja bara få veta om de är nåt fel på henne eller inte.. Eftersom ja inte kan släppa de så måste ja bara kolla upp de.. Hon får knappt nån mat & hon får motion, ändå är hon överviktig?? Hur går de ihop? Hon är seg på promenaderna & lunkar efter som en gammal tant(ibland, inte alltid) & detta har pågått länge nu.. Humörsvängningar har hon oxå.. Detta är symtom på de jag misstänker men känns ändå som ja inbillar mej.. Två av hennes syskon är ju oxå tjocka, dubbelt är va Tindra är.. Dom andra i kullen vet jag inte.. Så vi ska ta blodprov på Tisdag & se om de är detta eller om de är nåt annat eller om hon bara är sån?? Men tycker ändå de är konstigt...



Nikki på morgonen ;)



Haha..

Hitta en Huggorm på vår tomt imorse=( En död.. Ja & Lilo hitta den.. Kryllar säkert av dom hos oss nu=( Särskilt me tanke på att Donna blev biten oxå.. Har pratat me Anders som kan de där me ormar riktigt bra.. Och tyvärr låter de som ormarna älskar vårt ställe=( Vår stenmur, perfekt för dom.. Höga gräset, skogsdungen, ja alla ställen där dom trivs ju för fan.. Inte bra!! Så ja ska allt spana efter dom för ja tycker dom är coola men ja vill ändå inte ha dom nära oss!! För hundarnas skull.. Så om ja ser nån ska ja kanske flytta den eller nåt haha.. nej ja vet inte men hade ju kunnat låna en orm krok av Anders å lägga den längre bort.. Fan tänk om dom lägger ungar i vår tomt!!



Min nya T-shirt, örn älskare som jag är :) Hade lätt velat va en örn!! Snacka om frihet :)

I gbg sist så gjorde ja en pinsam sak, ovanligt att ja gör de haha.. Ja stod på Grönsakstorget med Lilo & Nikki & de kommer fram en som frågar på Engelska om ja vet vart Grönsakstorget ligger... & vad svarar jag??? Haha jag svarade Nej för ja fatta inte att de va där ja va**asg** Shit va kul, skrattade gott åt mej själv! Snacka om kass Göteborgare ;)



Pajen först haha, de är hennes nya smeknamn förresten, vafan får ja allt ifrån??? Nikki-Paaaaj ;)





Huggormen ja hitta imorse...



En av Nikkis burar, sova på den gör vi gärna oxå ;)



Snart fyller ja år hihi... Börjar faktiskt bli lite pirrigt hihi, vet inte ens varför :) :) Bra att fylla 25, de lär ja ju komma ihåg iaf haha, jämnt å bra antal, slipper ja tveka på om ja är 23 eller 24 längre**asg** Fylla år betyder PAKET!!!! Jag är som en unge på julafton när de gäller paket, såååå kul=) =) =)



En av mina Favorit kort på Tingen.. När hon har badat & haft kul en sommar för några år sen..
Hoppas verkligen hon får ha kul denna sommaren oxå, hon älskar att bada min ängel! Bli frisk nu!!

En väldigt bra grej & en dålig...

Måste bara skriva de här oxå!!! =) Lilos höfter är så perfekta som dom kan bli=A Höfter!!! =) & Armbågarna är oxå helt fria från dysplasi, shit va glada vi är över de!!! =) =) Då är det mental testet hon ska anmälas till hädanefter sen kan vi avla på henne om vi vill!!! =) =) Kanske blir första avels hunden de, spännande!! Donna har börjat leka me Nikki, flera gånger per dag & Nikki är överlycklig... INTE Donnas stuk att leka me nån hund överhuvudtaget så lite förvånad blir man av att se de.. Beror säkert på att hon ska börja löpa eller nåt..

Idag har vi börjat greja me skyltningen av mors dag i affären, grejat me massor av papper & sen gör vi om i affären oxå pga att vi ska få plats med mer maskerad kläder som är otroligt populärt i affären, så detta blir spännande, vi måste in & jobba lite imån me så de ser lite bättre ut me möbleringen & sånt när kunderna kommer på fredag..

Nu till saken som är mindre bra.. Tingen är deprimerad!!! Har aldrig sett henne sån här, inte ens när hon är skendräktig.. Hon bara ligger hela tiden & är sådär tom i blicken & ja märker på hela henne att hon är deppig.. Hatar att se de!! & försöker hela tiden komma på grejer hon kan syssla me men slut på ideér snart asså.. Att hon inte kommer ut gör henne helt nere, när hon väl är ute på dom små korta rundor hon får så lyser hon men måste hela tiden säga till henne att va lugn pga tassen.. Ja hoppas bara att detta hjälper nu efter medicinen är slut annars står ja inte ut me & se henne såhär länge till..

Tänker på mina späckhuggare dag som natt, har gjort i några år nu & jag BARA MÅSTE se dom snart!! Min dröm hade vart att få forska om dom, va ute på en båt & sova på båten & få se dessa helt underbara djur varje dag.. Vill helst klappa dom me kan ja lova!!! Älskar att dom är såna nyfikna trevliga varelser som gärna visar sej.. FÖRUTOM den gången vi skulle se dom då.. Va väl bara för ja va me på båten!! Aldrig vart så besviken i hela mitt liv!!!! & sluta grina kunde ja då inte heller! Så de är den enda resan ja vill gö i mitt liv sen är ja nöjd, ja behöver inga palmer eller stränder eller andra res-upplevelser bara ja får se mina underbara djur!!! Hoppas verkligen de kommer bli så innan ja dör helst ;)







Får väl fortsätta se mina Willy filmer sålänge ;)

Syrran...

Ja vet jag är en ren katastrof på de här me bloggande nu de sista, ja som va så bra innan! Har ingen ro i kroppen för att sitta still att skriva just nu helt enkelt men ibland kommer de ändå komma små inlägg här men mest när ja har nåt vettigt att skriva.. Ja har ju många grejer att skriva om men ja måste bara ha min motivation & mitt minne på plats innan ;)

Idag har Nikki vaccinerats, jag har trättat sötis Natta när ja körde henne te jobbet & sen drog ja hem & satte på hög musik & började röja i gästrummet här, sen ska ja iväg & slänga massa skit, ja tvättar oxå, eller de gör ju faktiskt tvätt maskinen ;) Men jag hänger den & sniffar på den hehe ;) Aktivera vovvsar gör jag oxå.. Idag fyller min älskade Tingen 7 år, för varje år som går så tänker jag att shit nu börjar hon bli äldre, paniken växer i mej för ja kan verkligen inte tänka mej ett liv utan henne, hon är allt för mej & ja kommer gå under den dan hon inte finns mer men den tanken tvingar ja mej att slå bort nu för ja orkar inte me den paniken i kroppen.. Så GRATTIS till min älskade älva!! & Grattis på min faster som oxå fyller idag!

Resultatet på Lilos höfter & armbågar har inte kommit ännu & vi kollar varje dag om det dykt upp men nej.. Så seeegt!! De bara måste va ett bra resultat!!

För Nikki går de bra fast nu börjar hon tuffa på sej.. Tingen va tuff redan som pytte-liten valp men Nikki startar nu, rätt tidigt de me ;) Hon har lärt sej att morra om nån försöker ta hennes ben, hon kan säga ifrån om nån går nära hennes plats när hon sover, barn är oxå nåt som passar henne när hon har lust, när hon känner sej trängd eller påträngd när hon inte vill så kan hon minsann morra, tänk att hundar märker sån skillnad på barn & vuxna.. fast de kanske inte är så svårt ;) Men de ska hon inte få göra, tur att hon inte direkt kan göra nån stor skada om hon skulle naffsa till men hon ska ändå helst som sagt bete sej snällt men de blir lätt så med hundar som inte är vana vid barn..

Donna, Tingen & Tindra är ju uppväxta me barn när vi bodde i Dingle men här finns inga ungar så då träffar dom barn så sällan dumt nog.. Lilo är oxå osäker med barn, hon gillar inte när dom skriker eller flaxar runt för mycke men jag är stolt över hur bra hon va när syrrans unge va här, i början när dom kom va hon lite nervös men sen brydde hon sej inte alls över att han sprang runt eller nånting så de va kanon!

Träffade som sagt min halvsyster för första gången i helgen & hennes man & deras lilla son :) Dom åkte hit från Skövde & hälsade på, de va riktigt kul att få träffa dom! Vi var här hemma & fikade & sen åt vi i stan & dan efter fikade vi i stan & gick en runda.. Så coolt att hon är två år äldre än mej bara.. Fast man märker ju tydligt vem av oss som är mognast haha, jag kan ju oxå va "vuxen" av mej men det märks liksom inte vid första anblicken av mej ;) Då ser jag ju ut som 14 haha... Men när man går in på djupare samtal, moral & värderingar är ja banne mej mogen! Iaf ibland ;) Eller oftast rättare sagt, tycker ja iaf :) Fast ska ju inte säga alltid, ja har mina "knas" sidor oxå men man ska inte ta mej på för mycke allvar jämt direkt ;)

Tänk va många syskon ja har... Kanske hade träffat dom oftare om alla bodde närmare varandra=) Men känns iaf himla bra me min "nya" syrra, gillade henne allt=) Gillade dom allihop! Så det var en spännande helg de!!

Hoppas ja blir lite rikare snart för så här fattig vill ja inte va nu längre, särskilt inte på sommaren & ja vill shoppa ju!! Shoppa på alla möjliga ställen & jag som är HELT jordgubbs beroende måste ju tusan ha råd att köpa jordgubbar VARJE dag i sommar**Hehe** MINST en liter!! Snart så börjar de jag hatar sååå mycke.... GRÄSKLIPPNING!!! Åh såå surt & så trååkigt & de tar sån tid!! Å Ramona som fått en sån där cool robot gräsklippare men den ska ju inte kopplas in förrän vi flyttat snyft.. Undra om ja nånsin får min robot damsugare hehe, jo de ska ja bara ha! Ska minsann spara till den själv, när ja är lite rikare då ;) Nää nu har ja babblat på så de räcker, kommer tebax om ett tag, eller vem vet, kanske redan imån ;) Man vet aldrig!! Nu kommer de såklart kort, kort galen som ja är ;)



Jag & mina miner va ;)



Syrrans man Pelle, han är polis så man fick ju passa sej lite**asg** Skoja!



Joakim gillade visst att se på Lillefot lika mycke som jag Hihihi...



De är bra Tingen att du fjäskade för snuten hehehe...



Fiket i stan...



Snygg-minerna ;)











Sötnos!!








Mormor & Morfar!

Ja jag är kass på att blogga nu förtiden men de blir säkert bättre, går i perioder de där ;) Förra veckan hade ja en rejält känslig dag, shit va känslig ja kan va asså, började min morgon me & grina & sen kunde ja fan knappt sluta haha Hallåååå eller, hormoner eller vadå? Nej ja ska då aldrig bli gravid för då lär ja väl va en riktig djävul ;) Saknade min underbara mormor såå massa när ja läste hennes kort hon skickat till mej, fick dåligt samvete att ja träffar henne & morfar så lite så ja & Ramona åkte dit över dan & hälsade på, underbara Hönö, älskar den Ön!!

Min älskade kusin kom oxå & kusinbarnen & vi satt ute i solen & njöt medans barnen roade sej me äckliga kryp hihi, ena burken innehöll gråsuggor, andra en stooor skalbagge & lite maskar & grejs haha, & de tar dom i liksom haha.. "Lina titta här på denna" Neeeej tack ta bort dom från mej haha!!





En glad insekts letare med sin burk ;)



en stor äcklig skalbagge ;)



Världens bääästa mormor som jag älskar högt!!



Jaja här leks de då inte me dockor utan här är de små-kryp som gäller hihi...

Lilo har blivit röntgad idag, höfter & armbågar så nu väntar vi med spänning på resultatet, hoppas verkligen de är okej!! Imån blir de ringträning me Lilo igen, sista gången tror ja.. Fast går inte om de är full storm & skitväder, då är de bara trist! Ikväll är Lilo & Nikki anmälda till Höganäs inofficiella utställning, även om Lilo inte kommer ha nån päls den dan så gör vi de bara för skojs skull!

Hopp nu kom ja inte på nåt mer, till helgen kommer iaf min syrra hit som ja aldrig träffat, hon & sin familj, de blir allt spännande de=) Sussa gott!


RSS 2.0